2016. március 16., szerda

Húsvéti édeség

SZEGFŰSZEGES GYÜMÖLCSKENYÉR


Hozzávalók
4 tojás
20 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg liszt
1 evőkanál őrölt fahéj
1 evőkanál szegfűszeg
5 dkg mazsola
5 dkg birsalmasajt
1 evőkanál liszt
10 dkg dióbél
A forma kikenéséhez:
vaj
liszt
Tetejére:
tortabevonó
olaj.
Elkészítés
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A mézet és a szódabikarbónával összeszitált lisztet beledolgozzuk. Csipetnyi sóval, a fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezzük.
A megmosott, lecsepegtetett mazsolát és a kis kockára darabolt birsalmasajtot a lisztbe forgatjuk, és a durvára aprított dióval együtt a masszába keverjük.
A tésztát a vajjal kikent, lisztezett őzgerincformába töltjük. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Kivesszük a sütőből, a formában hagyjuk néhány percig, majd rácsra borítjuk, és kihűtve, olajjal elkevert tortabevonóval lekenjük. Hagyjuk

dermedni,majd felszeletelve tálaljuk.

http://www.mindmegette.hu/szegfuszeges-gyumolcskenyer.recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése