RECEPTEK
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók 2 személynek:
12-15 szál fehér és zöld spárga
vegyesen
1 csokor újhagyma zöldjével
2 gerezd fokhagyma
1 db burgonya
só
őrölt fehérbors
szerecsendió
snidling
1 evőkanál vaj
1 db zöldségleveskocka
1 dl főzőtejszín
1 dl száraz pezsgő
1 teáskanál liszt
2 db cipó
5 dkg sajt
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A spárgákat
megtisztítom, feldarabolom. Az újhagymát szeletelem, a zöldjéből elteszek egy
keveset. A fokhagymát és a snidling felét aprítom. A krumplit meghámozom,
kockára vágom.
Egy lábasban kevés vajon
megdinsztelem a hagymákat, majd a krumplit, felöntöm vízzel, fűszerezem. Közben
lereszelem a sajtot.
Amikor a krumpli már félig
megfőtt, hozzáadom a spárgákat is. Amikor már minden puha, hozzáöntöm a
tejszínt, a pezsgőt. Kézi botmixerrel pürésítem, de úgy, hogy azért maradjanak
darabos zöldségek is. Beleszórom a lisztet, felforralom.
FORRÁS: http://www.mindmegette.hu/spargakremleves-cipoban.recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése