2016. március 23., szerda

Spárgakrémleves cipóban

RECEPTEK



HOZZÁVALÓK
Hozzávalók 2 személynek:
12-15 szál fehér és zöld spárga vegyesen
1 csokor újhagyma zöldjével
2 gerezd fokhagyma
1 db burgonya
őrölt fehérbors
szerecsendió
snidling
1 evőkanál vaj
1 db zöldségleveskocka
1 dl főzőtejszín
1 dl száraz pezsgő
1 teáskanál liszt
2 db cipó
5 dkg sajt
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A spárgákat megtisztítom, feldarabolom. Az újhagymát szeletelem, a zöldjéből elteszek egy keveset. A fokhagymát és a snidling felét aprítom. A krumplit meghámozom, kockára vágom.
Egy lábasban kevés vajon megdinsztelem a hagymákat, majd a krumplit, felöntöm vízzel, fűszerezem. Közben lereszelem a sajtot.
Amikor a krumpli már félig megfőtt, hozzáadom a spárgákat is. Amikor már minden puha, hozzáöntöm a tejszínt, a pezsgőt. Kézi botmixerrel pürésítem, de úgy, hogy azért maradjanak darabos zöldségek is. Beleszórom a lisztet, felforralom.

FORRÁS: http://www.mindmegette.hu/spargakremleves-cipoban.recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése